Росія є прямим нащадком нацистів – представник України в ООН Кислиця

0

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця заявив, що Росія за прикладом своїх нацистських попередників провадить політику винищення всього народу. Про це він сказав вечері 10 засіданні Ради Безпеки ООН.

«Розмаху звірств, яких нині зазнають українські жінки та діти, не було в регіоні від закінчення Другої світової війни. Як і її нацистські попередники, Росія розпочала політику винищення всього народу; російським солдатам керівництво дозволило вбивати всіх, хто вважає себе українцем», — сказав дипломат.

При цьому, за його словами, Москва всіляко намагається поширювати брехню, аби приховати воєнні злочини. Також із метою приховування вбивства тисяч мирних жителів у Маріуполі російські війська розгортають мобільні крематорії для спалювання тіл. «Знову ж таки, легко простежуються історичні асоціації (з нацистами – прим. ред.)», — зауважив Кислиця.

Він нагадав, що на сьогодні, рятуючись від «російських визволителів», з України виїхало понад 4,3 млн громадян, 6,5 млн людей стали внутрішньо переміщеними особами. Переважна їх більшість – жінки та діти. Постпред зауважив, що окупанти викрали й вивезли з України понад 121 тисячу дітей, переважно з Маріуполя.

Він поінформував Радбез про те, що Офіс Генерального прокурора України у співпраці з органами досудового розслідування та закладами охорони здоров’я запускає спеціальний механізм документування випадків сексуального насильства російських військових щодо українських жінок.

aspi.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я