Викладач Каразінського університету у Харкові читає лекції для студентів із погреба

0

Замість аудиторії та дошки — погріб будинку, облаштований власноруч. Саме так свої лекції з літератури викладач Харківського національного університету імені Каразіна Михайло Сподарець проводить уже другий тиждень.

У погребі почувається безпечніше, сирени не відволікають від лекцій, розповідає викладач.

«Коли пролітав літак, у мене тут неподалік бомбили завод Шевченка, танкове училище, на Холодну гору прилітало. Повітряної тривоги не було, а літак було чути, то я одразу сюди застрибував. Зрозумів, що так безпечніше», — згадує Сподарець.

У погребі науковця є все необхідне: вода, ковдра, теплі речі, а також домкрат.

«Є небезпека в цьому підвалі, що його може завалити. Принаймні, бетонну плиту на ньому я сам заливав, сусід допомагав мені. Я спустив вниз автомобільний домкрат, є залізні балки, принаймні можна буде підняти ляду вгору», — каже викладач.

Навчання в Каразінському університеті відновили минулого тижня, студенти навчаються дистанційно.

«Шукаємо нові форми роботи. Частина викладачів, які живуть на Олексіївці, в метро фактично живуть. Частина — хто де. От у мене є можливість, я спокійно виходжу на лекції», — каже Михайло Сподарець.

Від звичного для себе костюма та краватки на час викладання у погребі відмовився.

«Я викладаю постмодерну літературу, і я подумав, що якщо постмодерна література, то і викладач має виглядати постмодерно», — говорить Сподарець.

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я