Скульптура дівчини, яка тоне, викликала ажіотаж в іспанському місті

0

Мексиканський художник-гіперреаліст Рубен Ороско встановив у річці в Більбао скульптуру у вигляді голови дівчини. Реакція місцевих жителів була неоднозначною, адже їх ніхто не попередив про встановлення скульптури, пише «Reuters».

Робота Рубена Ороско називається «Bihar», що в перекладі з баскської означає «завтра». Художник створив її для благодійного фонду «BBK Foundation», щоб активізувати дискусію про вплив людини на навколишнє середовище.

Моторошно реалістичне обличчя молодої дівчини, яка тоне, має на меті нагадати глядачам, що «їхні дії можуть потопити їх, або утримати на плаву». Під час припливів і відпливів фігура зі склопластику вагою 120 кг занурюється і випливає на поверхню.

Скульптура дівчини, яка тоне, викликала ажіотаж у іспанському місті

Фонд «BBK Foundation» коментує, що це має показати, що чекає на людство, «якщо ми продовжимо робити ставки на нестійкі моделі» які сприяють кліматичним змінам.

Не всі жителі Більбао одразу провели екологічні паралелі, побачивши скульптуру. Жінка, яка назвалася Марією, спочатку вважала, що скульптура — це пам’ятник якимось трагічним подіям минулого:

«Сьогодні я дізналася, що йдеться не про це, але я думаю, що кожен може надати цій скульптурі свій власний сенс», — сказала вона.

Були і ті, кого обличчя у воді налякало:

«Спочатку це викликало у мене відчуття стресу, коли більша частина обличчя була над водою, але тепер вона викликає у мені смуток, багато смутку», — сказала глядачка Тріана Гіл.

Скульптура дівчини, яка тоне, викликала ажіотаж у іспанському місті
Скульптура дівчини, яка тоне, викликала ажіотаж у іспанському місті

Що відомо

«Завтра» — не перша робота Ороско, яка здивувала і зворушила Більбао. Два роки тому Ороско встановив на лавочці в парку Більбао статую самотньої жінки, яка викликала дискусію про ізольоване життя літніх людей.

Більбао — місто на півночі Іспанії, у Країні Басків. Розташоване на відстані близько 320 км на північ від Мадрида.

Олеся Котубей

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я