Справжній інтелектуал: які книги читає Валерій Залужний

0

Для ініціативи зі збору коштів на «Ловця шахедів» Валерій Залужний підписав 100 браслетів з Азовсталі. На фоні фото для цього збору видно декілька книг Головнокомандувача. Тож Патріоти України пропонують вам додати до списку книг до прочитання кілька схвалених ним видань про історію воєн.

1. Словник російського воєнного сленгу — Національна академія Служби безпеки України

В Академії СБУ видали словник, що тлумачить вирази та жаргонізми російських військових, ДРГ, спецслужб і злочинних угрупувань.

2. Всемирная история войн 1 том — Дюпюи Р., Дюпюи Т.

Перший із чотирьох том цієї серії розповідає про війни в проміжку між 1500 р. до н.е. до 1400 р. н.е. У книзі описані головні битви, військові системи, стратегії, тактики та історії видатних полководців.

3. Честь дорожча за життя — Аслан Масхад

«Не лишається жодного сумніву, що Росія постане перед судом історії і понесе повну відповідальність за звірячу безпринципність і канібалізм цивілізаційних масштабів. Саме тоді книга Честь дорожча за життя обов’язково потрапить у томи обвинувальних висновків міжнародного трибуналу», — стверджує опис книги.

Ця книга, написана президентом незалежної Чеченської республіки Ічкерія, описує всі терористичні злодіяння росіян проти кавказької нації. Аслан Масхад не тільки очолив державу в буремний час, але й стояв біля джерел збройних сил ЧРІ та провів кілька дуже вдалих воєнних операції проти окупаційної армії.

4. Українське козацтво: новітня історія — Д.В. Сухінін

Ця книга була видана у 2021 році спеціально до 30-ліття Незалежності. У вільному продажі цієї книги наразі немає, тому тут можна надихнутися обраною темою книги або довіритися вибору автора.

5. Ісламська держава — Олександр Кореньков

«Центральна тема книги — „Ісламська держава“ та грандіозна битва за півторамільйонне місто Мосул в Іраку. У боротьбі проти „ІД“ в рамках Глобальної коаліції взяла участь і Україна. Битва за Мосул — наймасштабніша військова операція сучасності, яка сформувала концепцію ведення воєн у світі на роки, а можливо, і на десятиліття вперед. У книзі описані методи підготовки бійців, стратегію і тактику ведення бойових дій „Ісламською державою“, ведення інформаційної війни, медіазабезпечення функціонування „ІД“ та її пропаганду», — вказано в описі книги.

Окрім того, читаючи це видання, можна провести чимало паралелей із російсько-українською війною, дізнатися, зокрема, про методи роботи росіян, чиї терористичні угрупування діяли і в «ІД».

6. Національні лідери Європи

У цій книзі зібрані головні публікації біографій та ідеологічних брошур із міжвоєнних журналів Літературно-науковий вісник і Вісник, що видавалися у Львові з 1922 до 1939 року, а також класичний трактат Нікколо Мак‘явеллі Володар і студія видатного французького етнопсихолога Ґюстава Ле Бона Завдання проводу. Усе це свого часу формувало націоналістичну і традиціоналістську політичну ідеологію: культ героїки, ідеалізм, національну солідарність, елітаризм, волюнтаризм, християнський консерватизм тощо. Тож це видання дає широкий погляд на міжвоєнне становлення української еліти та націоналізму, а також на створення та поширення різних політичних напрямків.

7. Крилаті вислови на варті України

patrioty.org.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я