Ткаченко обговорив із представником Бундестагу підготовку українських закладів культури до зими

0

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко обговорив із заступником глави Комітету Бундестагу з питань культури і медіа Марко Вандервітцом підготовку українських закладів культури до зими.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

«Із заступником глави Комітету Бундестагу з питань культури і медіа Марко Вандервітцом ми бачились ще під час мого візиту в Берлін влітку. Ще тоді домовились, що він до нас завітає, щоб побачити все на власні очі», — зазначив Ткаченко.

Співрозмовники обговорили додатковий захист закладів культури перед зимою.

«Культурним установам не вистачає аварійного обладнання: електрогенератори, вогнегасники, вогнетривкі матеріали для підготовки та збереження своїх колекцій на зиму», — наголосив Ткаченко.

Він зазначив, що росія знищила чи пошкодила в Україні сотні об’єктів культурної інфраструктури. Загальний обсяг фінансової підтримки, необхідної для прифронтових регіонів України, оцінюється в 50 мільйонів євро.

«Порушив питання про визнання Німеччиною Голодомору геноцидом українського народу. Ми маємо називати речі своїми іменами. Сподіваюсь, що побачене тут прискорить прийняття рішень в Німеччині», — підкреслив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, із тимчасово захоплених, а нині звільнених від російських загарбників територій Херсонщини військові рф вивезли близько 15 тисяч вкрадених ними музейних експонатів.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я