«Творчий ковчег» відкритий для мистецької молоді

0

 

Нещодавно в Будинку письменника відбувся перший захід молодіжного проекту «Творчий ковчег». Його назва – символічна, адже цей зачин має на меті об’єднання митців різних напрямків: літераторів, музикантів, співаків, художників, фотографів, акторів тощо. 

Тепер кожного місяця, у другу суботу старовинний маєток Лібермана, а нині Будинок письменника, прийматиме у своїй вишуканій залі мистецьку молодь. 

Наприклад, під час лютневого «Ковчегу» глядачі могли познайомитися з роботами художника Сергія Симутіна (і з самим художником). Звучала поезія молодих поетес, членів НСПУ: Юлії Бережко-Камінської — редактора газети «Ірпінський вісник»; Катерини Девдери — аспірантки інституту літератури ім. Т. Шевченка НАН України; Богдани Гайворонської – секретаря НСПУ по роботі з молодими авторами та організатора цього заходу.

Музичну гвардію представляли Юлія Григорук, яка грала на бандурі, та Олександра Малаш, що виконувала свої пісні в супроводі гітари. Також презентували свою творчість студійці арт-спільноти «Перехрестя», що збирається в Будинку письменника під керівництвом Вікторії Осташ. 

На «десерт» присутні отримали поетичне змагання. У ньому взяли участь усі, хто був у залі – адже глядачі голосували за переможця. Десятеро молодих поетів боролися за першість, і троє із них отримали дипломи, цінні подарунки, книги. А головний переможець також отримав передплату на «Українську літературну газету» до кінця року — особистий подарунок від голови НСПУ і редактора газети Михайла Сидоржевського. Симпатії глядачів розділилися таким чином:

І місце – Дмитро Комишан

ІІ місце – Олександра Малаш

ІІІ місце – Яніна Дияк

Наступний «Творчий ковчег» відбудеться 11 березня. Для подальшої співпраці ми розшукуємо молодих (віком до 35 років) талановитих літераторів, музикантів, представників візуальних мистецтв. 

Якщо ви належите до них — звертайтеся до кабінету молодого автора НСПУ, приходьте в гості за адресою: Київ, Банкова-2, або пишіть на пошту bogggdana@gmail.com. На нашому ковчезі знайдеться місце для всіх! 

Богдана Гайворонська,

Секретар НСПУ по роботі з молодими авторами

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я