У Бучі «стерли» пам’ятний напис російському письменнику Михайлові Булгакову

0

У Бучі зняли пам’ятну дошку Михайлу Булгакову. Про це 7 листопада повідомили у телеграм-каналі «Ірпінь Буча Гостомель Тайм».

Напис «На початку ХХ століття на цьому місці була садиба та будинок родини видатного письменника Михайла Булгакова» був викарбуваний на камені, однак зараз його там уже немає.

Михайло Булгаков – російський письменник і драматург, який народився у Києві в родині переселенців з Орловської губернії. Його батько був цензором — забороняв українські «непотребні» видання.

Раніше у мережі розгорілась суперечка – чи варто лишати музей письменнику на Андріївському узвозі. Приводом до цих розмов стала заява Секретаріату Національної спілки письменників про недопустимість функціонування в Києві музею Булгакова, який «ненавидів Україну і паплюжив її у своїх творах».

Директорка музею Людмила Губіанурі зазначила, що музей сьогодні займається історією Києва, а його контекст набагато більший, аніж лише Міхаіл Булгаков.

Булгаков також досі лишається у шкільній програмі з літератури, разом із Миколою Гоголем, Володимиром Короленком, Анатолієм Кузнецовим, Ільфом та Петровим.

Поліна Горлач

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я