У Будинку письменників НСПУ буде реалізовано новий фотопроект Елеонори Тривіньо «Сучасні письменники»

0

За ініціативи італійського фотографа Елеонори Тривіньо та видавництва «Каяла», за згоди і сприяння керівництва Національної спілки письменників України, започатковано фотопроект під робочою назвою «Сучасні письменники», який буде реалізовано у стінах Будинку письменників НСПУ (вул.. Банкова, 2).

Інтерес до культурного життя в Україні викликав у пані Елеонори бажання провести портретну фотозйомку письменників, які приходять до Спілки або працюють там, які об’єднані спілчанським життям або дотичні до нього, розповісти про письменників у світлинах, щоб передати майбутнім поколінням пам’ять про ці часи. Проект охоче підтримало видавництво «Каяла».

Проект некомерційний, весь архів майбутніх фотографій Елеонора Тривіньо вирішила подарувати архіву НСПУ. У майбутньому планується проведення фотовиставки в Будинку письменників НСПУ.

Фотозйомки будуть відбуватися у максимально вільному та природному режимі, у зручний і комфортний час як для його учасників, так і для фотографа, оскільки проект «Сучасні письменники» не має визначених часових рамок. Куратор проекту від НСПУ – Єлена Дорофієвська, прессекретар НСПУ.

Першим учасником фотосесії в рамках проекту вже став відомий український поет і перекладач Дмитро Чистяк. По мірі надходження нових світлин , ми будемо розміщувати їх на ресурсах НСПУ та повідомляти про його перебіг.

Дмитро Чистяк. Фото Елеонори Тривіньо, Будинок письменників НСПУ, червень 2020 року.
Дмитро Чистяк. Фото Елеонори Тривіньо, Будинок письменників НСПУ, червень 2020 року.

Елеонора Тривіньо – італійка, в Україну переїхала у 2002 році. Фотографією займається з 2012 року, працює в жанрі документального та репортажного фото.  Виставки Елеонори Тривіньо: 1. «Samsara», Мала Опера, жовтень 2017; 2. «Земля» (серія з Півдня Італії 2017-2018рр..), Будинок художників, грудень, 2017 і Національний музей Тараса Шевченка, жовтень, 2018; 3. «Shapes of Colour», Будинок кіно, січень, 2019.

Прес-центр НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я