У Києві меморіальну дошку Булгакова залили червоною фарбою: фото

0

Невідомі на Андріївському узвозі вирішили нагадати, що в Україні йде війна й те, як Булгаков у своїх творах поливав Україну брудом. Його меморіальну дошку облили червоною фарбою.

У Києві на фасаді «Музею Булгакова», розташованого на Андріївському узвозі, у неділю, 28 травня, невідомі облили червоною фарбою нещодавно оновлену меморіальну дошку на честь російського письменника Михаїла Булгакова.

Таким чином активісти, ймовірно, нагадали, як цей російський письменник у своїх творах поливав Україну брудом, а також й те, що в Україні йде дерусифікація й боротьба з усім, що ототожнюється з країною-агресором. Червона фарба на дошці Булгакова символізує кров українців, які сьогодні віддають свої життя у боротьбі з російським агресором. 

Інформатор Україна поділився ексклюзивними фотографіями залитої червоною фарбою пам’ятки й нагадав, як за допомогою творів Булгакова на окупованих територіях насаджують «русскій мір».

Булгакова залили червоною фарбою
Булгакова залили червоною фарбою

Меморіальну дошку оновили зовсім нещодавно. З неї прибрали написи російською мовою

Меморіальну дошку оновили два дні тому. З неї прибрали написи російською мовою
Меморіальну дошку оновили у травні цього року. З неї прибрали написи російською мовою

Дошка розташована на фасаді «Музею Булгакова». Він знаходиться за адресою Андріївський узвіз, 13А.

Кияни нагадали, що Булгаков у своїх творах поливав Україну брудом
Кияни нагадали, що Булгаков у своїх творах поливав Україну брудом

Про інцидент стало відомо у День Києва, 28 травня. 

Червона фарба символізує кров пролиту у війні за Україну
Червона фарба символізує кров пролиту у війні за Україну

Булгаков висміював усе українське

Двома днями раніше, 26 травня, у Києві відкрили оновлену меморіальну дошку Булгакову.  Громадський активіст Олег Слабоспицький висловив своє обурення з приводу цього, наголошуючи, що Булгаков був символом «русского булгаковского Києва» та українофобом, який у своїх творах ганьбив Україну. Він також зазначив, що росіяни використовують цитати та портрети Булгакова на тимчасово окупованих територіях, намагаючись вплинути на молодь та дітей.

Слабоспицький додав, що в контексті активних процесів дерусифікації і зникнення імені Булгакова з назв вулиць та пам’ятників, нова дошка відкрита без необхідних дозволів у Києві. За словами активіста, таким чином комунальний музей відбілює російських покидьків та «русскій Київ».

Слабоспицький розповів, що попередня дошка, присвячена авторові «Білої гвардії», недавно була прикрашена сміттєвим пакетом. На барельєфі були написи російською мовою: «В этом доме жил известный русский советский писатель Михаил Булгаков. 1891-1940».

Нагадаємо, раніше Інформатор писав, що у Києві планують демонтувати всі пам’ятники Олександру Пушкіну.

informator.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я