У Києві презентували книгу щодо осмислення творчості Григорія Сковороди

0

У Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація книги «Сковорода і ми», присвяченої осмисленню спадку філософа.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Переконані, що книга буде цікавою кожному, хто хоче осмислити життя та творчість українського просвітителя-гуманіста Григорія Сковороди крізь призму сучасності», — підкреслюють організатори.

Зазначається, що видання складається зі статей, написаних 40-ми авторами під редакцією Олеся Донія, присвячених постаті філософа та осмисленню його ідейного спадку.

За словами організаторів, метою книги, що вийшла друком у видавництві «Саміт-Книга», є поширення інформації про Григорія Сковороду. Водночас видання є своєрідною відповіддю на виклики, що нині стоять перед Україною.

Як зауважив заступник очільника МКІП Тарас Шевченко, 300-річчя Григорія Сковороди стало пріоритетом у діяльності міністерства цього року.

«Ми почали готуватися ще у 2021-му з розробки айдентики. Книга, яку презентуємо сьогодні, виграла мистецький конкурс міністерства і є також частиною заходів із відзначення ювілею Сковороди», – сказав він.

Як повідомлялося, що у Києві відбулася презентація книги «Феномен Григорія Сковороди і сковородиністика на позвах часу” за авторством хмельницьких науковців.

Попри повномасштабну російську агресію, яка триває з 24 лютого, Україна відзначила 300-річний ювілей від дня народження видатного філософа Григорія Сковороди. З цієї нагоди відбулися заходи в Києві, інших українських містах, а також в інших країнах. Зокрема, у Вашингтоні відкрили скульптуру до 300-річчя з дня народження Сковороди.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я