У Києві відбудеться фестиваль незалежних видавництв і самвидавів

0

28-29 серпня у Києві відбудеться «Book Champions Weekend», який відсвяткує різноманіття книжкових експериментів з інді-видавництвами, самвидавом, зінами, артбуками, авторами та колекціонерами. Про це організатори події розповіли у пресрелізі.

«Book Champions Weekend» — це фестиваль вихідного дня, який підтримує незалежних і малих видавців, художників та дизайнерів, які не мають можливості представити свої роботи та говорити про них на публічному рівні.

Як кажуть засновники видавництва «IST Publishing» Катерина Носко, Анастасія Леонова та Борис Філоненко – вони хотіли створити простір, у якому знайдеться місце всім виявам любові до книжок: від культури самвидаву та зінів до коміксів і фотобуків.

Упродовж 28-29 серпня на фестивалі можна буде відвідати воркшопи, дискусії, дебати та лекції, а також завітати на «Book Champions Party», аби відсвяткувати цю подію з келихом у колі однодумців.

У Києві пройде фестиваль незалежних видавництв і самвидавів

«Як видати власну книжку, зробити подкаст, із чого почати, до кого йти? Як із книжки зробити фільм? Де шукати місця продажів і чому для нішевих видань потрібна своя книжкова інфраструктура? Чи можна жити за рахунок видання книжок? Це питання, з якими ми стикнулись самі 5 років тому, коли не знали, де і як видати книжку», – кажуть кураторки фестивалю Катерина Носко та Анастасія Леонова.

Одночасно з подіями відбудеться дводенний ярмарок, куди запрошуються малі незалежні видавництва та окремі автори, що створили самостійно книжки, з акцентом на візуальні видання.

Повний розклад фестивалю можна знайти тут. Фестиваль створений видавництвом «IST Publishing» та коворкінгом «Kooperativ», де він і буде проходити.

«IST Publishing» — незалежне мале видавництво, що спеціалізується на книжках про сучасну культуру та мистецтво, засноване однодумцями: Катериною Носко, Анастасією Леоновою та Борисом Філоненком.

«Kooperativ» — це робочий простір і творча майстерня від Андрія Федоріва (засновника креативної інвестиційної компанії «FEDORIV») і Василя Гроголя (засновника «BURSA Hotel Kyiv» та «BURSAtelier Development»).

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я