У Києві заборонили публічне використання російськомовних продуктів культури

0

У Києві посадовці наклали мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території міста. Про це повідомили на сайті  Київської міської ради.

«Фактично передбачено заборонити публічне висвітлення та демонстрацію російськомовних товарів та послуг, які створені у процесі провадження діяльності у сфері культури. Це книги, художні альбоми, аудіовізуальні твори, музичні звукозаписи, вироби художніх промислів, театральні та циркові вистави, концерти та культурно-освітні послуги. Російська – мова країни-агресора, і їй не місце в серці нашої столиці», — заявив голова постійної комісії з питань освіти й науки, молоді та спорту міськради Вадим Васильчук.

За його словами, мораторій розповсюджуватиметься «і на об’єкти матеріальної та духовної культури, що мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення і підлягають збереженню, відтворенню та охороні відповідно до законодавства України». 

Нагадаємо, нещодавно в Києві дерусифікували назви 14 міських об’єктів, назви яких пов’язані з росією. Окрім того, раніше у столиці дерусифікували назви  ще 4 вулиць та бібліотеки.

Чільне фото: Getty Images

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я