У Кропивницькому провели “Книговир-2023”

0

У рамках шорічного всеукраїнського фестивалю “Вересневі самоцвіти” у м. Кропивницькому відбувся черговий “Книговир”. Цей захід поєднує в собі елементи ярмарку, презентації і письменницько-читацької тусовки.

Цілий квартал вулиці Театральної прикрасили яскраво оформлені ятки, вітрини та павільйони з друкованою продукцією і сувенірами. Помітне місце там займали матеріали воєнної тематики.Іноді люди у піксельній формі заявляли про цікаві цивільні проекти. Наприклад, Сергій Горбаньов презентував експозицію про планетарій. Він із побратимами  подарували цей атракціон дітям, що відвідують центр науково-технічної творчості.Демобілізовані військовики навчають там вихованців конструювати літальні апарати, зокрема, аеростати. За літо у планетарії побувало понад 2 тисячі відвідувачів.

Книжки, журнали, плакати, фото, інформаційні буклети представили місцеві музеї, бібліотеки, громадські організації.Та головними дійовими особами івенту були,звичайно ж, літератори – приїжджі і місцеві.Серед них Володимир Шовкошитний, Сергій  Полулях, Надія Гармазій, Олег Бондар, Вікторія Шкабой, а також директор кропивницького видавництва “Імекс ЛТД” Тамара Саміляк. Автори  пропонували книжки, спілкувалися з читачами, розповідали про свою творчість біля мікрофона. Найважча (у буквальному,фізичному сенсі цього слова! ) місія випала голові Кіровградського обласного літературного об’єднання “Степ ” імені Віктора Погрібного Ользі Полевіній. Бо вона винесла на сцену не просто аркуші паперу чи смартфон, з яких інші автори читали свої вірші та прозу, а цілий стос книжок.Це були колективні збірки творів членів “Степу” –  літоб’єднання за рік видало сім книжок. Дві з них воєнної тематики, одна – всеукраїнський проект для дітей і підлітків.

“Книговир-2О23” тривав цілий день. На ньому побувало багато кропивницьких школярів.  Відвідувачі пішли додому з придбаними книжками, а особливо активні літератори – з пам’ятними дипломами учасника фестивалю.

Ніна Даниленко, прозаїк, член обласного літературного об єднання “Степ” ім. Віктора Погрібного(м. Кропивницький) 

litgazeta.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я