У Луцькій центральній бібліотеці для дорослих було проведено годину поезії «Поезія – мелодія душі»

0

Щорічно 21 березня за ініціативою ЮНЕСКО відбувається святкування Всесвітнього деня поезії. Віддавна саме поезія найпершою реагувала на всі події, які змінювали хід історії і життя людини. Про це пише volyn24.com.

Свято покликане сприяти розвитку поезії, поверненню до традиції поетичних читань, відновленню діалогу між поезією та іншими видами мистецтва. А також заохочення видавничої справи та створення на сторінках засобів масової інформації позитивного образу поезії як справді сучасного мистецтва, відкритого для людей.

15 березня 2021 року у Луцькій центральній бібліотеці для дорослих було проведено годину поезії «Поезія – мелодія душі», під час якої відбулася зустріч із майстрами поетичного жанру, членами української ліги письменників імені Павла Чубинського, волинськими письменниками Пишук МарієюВасилевською ЛукієюМартиненко Володимиром та Покотило Павлом, пише Луцька міська рада.

Поети читали вірші про красу рідного краю, розмірковували над вічними питаннями буття. Кожен письменник мав можливість виступити зі своїми віршами і поділитися думками про роль поезії в нашому житті. Учасники заходу жваво спілкувалися з гостями, ставили питання, щоб дізнатися більше про їхню творчість та плани на майбутнє.

Година поезії пройшла в теплій, душевній атмосфері й не залишила байдужим жодного з присутніх.

Всесвітній день поезії — свято, яке відзначається щороку 21 березня. Дату святкування встановлено делегатами 30-ої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО 1999 року.

У Луцьку провели годину поезії «Поезія – мелодія душі». ФОТО
Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я