У МКІП вручили мистецькі премії лауреатам 2023 року

0

У Міністерстві культури та інформаційної політики вручили мистецькі премії лауреатам 2023 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

Мистецькі премії вручали голови Комітетів з присудження премій разом з т. в. о міністра культури та інформаційної політики Ростиславом Карандєєвим.

Він привітав митців-лауреатів премій 2023 року, які продовжують творити під час війни та подякував захисникам і захисницям, які дають людям можливість творити.

“Все починається з дитинства. І всі, хто має талант та наполегливо працює, виконує місію творця, у результаті отримує визнання”, — наголосив Карандєєв.

Він також підкреслив, що глобалізація руйнує традиційні форми мистецького відтворення й контакту споживача культурного продукту з творцем. Тому варто звертати увагу на нові діджитальні форми для донесення мистецтва, аби розширити свою аудиторію.

За його словами, цьогоріч кількість заявок на здобуття галузевих премій збільшилась до 170, що втричі більше, ніж надійшло у 2020 році.

За словами в. о. голови Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти Ольги Россошанської, раніше майже всі лауреати були з Києва.

“Цього року маємо представників Харківщини, Івано-Франківщини, Київщини, Львівщини, Вінниччини, Луганщини. Сподіваємось, що з кожним роком географія конкурсантів буде розширюватись”, — наголосила вона.

Перелік переможців конкурсів — за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, Рада присудила 50 премій молодим ученим за 2022 рік.

Фото: МКІП

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я