У рамках книжкового марафону одинадцятого «Книга-Фесту» свої книжкові новинки презентувало видавництво «Карпати»

0

«Ми маємо своє поле битви, за яке треба боротися всіма силами. Культурне життя повинне тривати і розвиватися», – наголосила під час брифінгу начальниця відділу інформаційної політики та книговидавничої справи управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОВА Марина Чепа-Марковці.

Сьогодні свої книжкові новинки презентувало єдине в області державне видавництво «Карпати». Керівник підприємства Віктор Браславець розповів, що попри війну цього року вони випустили 16 видань: «Це і дитяча література, поезія, романи, рідкісна музична література, наукові видання. Кожен проєкт має свою родзинку. Видання поповнюють бібліотечні фонди всієї країни та доступні широкому колу читачів. Наші книги були представлені на міжнародних форумах в Україні та за кордоном».

За його словами, до війни видавництво випускало у світ продукцію завдяки обласній Програмі підтримки видання творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню і завдяки державній програмі «Українська книга». Зараз «Карпати» працюють за власні та грантові кошти, а також шукають додаткові джерела фінансування.

Організаційну й інформаційну підтримку «Книга-Фесту» забезпечує управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОВА.

zakarpattya.net.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я