У Сухопутних військах презентували книгу, присвячену останньому командиру УПА

0

До навчального центру в смт Гуйва Житомирського району Сухопутних військ ЗС України завітала авторка книги «Останній командир УПА. Життя та боротьба Василя Кука» Аліна Понипаляк.

Як повідомила пресслужба навчального центру, військовий підрозділ Житомирщини став першим підрозділом, де була представлена книга. Поважна праця про Василя Кука як особистості та воєначальника, містить біографічні дані, спогади рідних генерал-хорунжого, його побратимів та історичні документи. 

Оскільки досі надзвичайно яскрава постать останнього командира УПА не достатньо розкрита. Зі свого боку книга Аліни Понипаляк ‒ важливий крок до вивчення його внеску в розвиток військової справи. Зокрема, на теренах Житомирщини, де діяли вишкільні табори похідних груп УПА, до створення яких безпосередньо долучився і Василь Кук. 

Загалом розмова на презентації точилася не лише про її біографічну працю, а й про історичні паралелі та досвід Української повстанської армії, який знадобиться і в нинішній визвольній боротьбі. Адже вивчення досвіду минулого, зокрема і в ракурсі військової історії, воєнного мистецтва, робить нас на рівень сильніше. А наші небесні воїни, які віддали життя захищаючи Україну, надихають на впертий рух до Перемоги. 

Довідково. Аліна Понипаляк ‒ кандидатка історичних наук, дослідниця українського визвольного руху, науковиця Національного музею історії України, співкоординаторка громадської ініціативи #ВимкниРосійське.

Джерело: armyinform.com.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я