У вересні надрукують нову книгу Марії Матіос «Мами́» про жінок, які втратили дітей

0

У видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» вийде нова книжка української письменниці Марії Матіос «Мами́» — це історії п’яти жінок, яких об’єднує горе від втрати дитини. Книжку очікують з друку 20 вересня, а поки можна передзамовити видання з автографом авторки.

«Що лишається матері, коли життя забирає в неї найцінніше — власну дитину, й вона опиняється в прірві відчаю й безсилля? Де вона бере сили не збожеволіти від невимовного болю і вселенської скорботи, які вже навічно оселились у її серці?» — ідеться в описі до книжки.

У своїй новій книзі Марія Матіос розповідає історії п’яти жінок. Усі вони — різні, у кожної своя доля, але об’єднує їх одне — найстрашніше, що може спіткати маму, — втрата єдиного сина. Кожна переживає горе по-своєму, а разом вони доповнюють одна одну і розкривають усю глибину та розпач трагедії осиро­­­тілого материнства.

««Мами́» — важка, драматична книга. Неможливо не співчувати її героям, як неможливо й не звернути увагу на гострі питання, які порушує відома українська письменниця у своїй найновішій книзі», — зазначають у видавництві.

У вересні надрукують нову книгу Марії Матіос "Мами́"

Книжка Марії Матіос. Скриншот із сайту видавництва

Хто така Марія Матіос

Марія Матіос — українська письменниця та політична діячка. Переможниця численних літературних премій, зокрема Шевченківської премії з літератури (2005), «Коронації слова» (2007) та «Книги року BBC».

Зокрема:

  • за роман «Солодка Даруся» (2004);
  • за роман «Майже ніколи не навпаки» (2007);
  • за роман «Москалиця. Мама Маріца» (2008).

З 1986 року належить до Національної спілки письменників України.

З часу виходу роману «Солодка Даруся» (2004) книжка витримала шість видань загальним накладом понад 200 тисяч примірників. Вона визнана найкращою книгою першого 15-річчя незалежності, яка найбільше вплинула на українців.

Поліна Горлач

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я