У воєводській бібліотеці Кракова читатимуть терапевтичні казки Валентини Возної

0

Десь між всесвітами і всередині них, десь на краю, на кордоні, на самій межі є дивне місце. Воно зберігає те, що має кожен, що потрібно кожному. Це те, що зазвичай ми тримаємо або відпускаємо, ми розповідаємо про це або навпаки – ніколи не говоримо. Це те, що важливо і що зовсім нічого не коштує. Це величезний світ невідомого і повністю знайомого. У цьому світі творяться дива. І якщо ми віримо в силу підсвідомого, воно допоможе нам у здійсненні мрій. Одну таку історію 8 вересня о 16:00 у Воєводській публічній бібліотеці Кракова (Wojewódzka Biblioteka Publiczna w Krakowie) розповість Валентина Возна – дитячий психолог-психотерапевт, засновниця і провідний спеціаліст психологічного центру в Україні, авторка книжок терапевтичних казок.

Терапевтична казка, яку представить Валентина Возна, – «Країна, де живе те, чого не існує», – вийшла 2022 року під час війни. Призначена вона не лише для дітей, а й для кожного, хто намагається краще розібратися в собі і знайти розуміння та позбутися самотності, повернутися до «джерел і знань поза межами часу».

Валентина приїхала до Кракова з України (Києва), коли розпочалася війна. І з перших днів перебування в Каркові допомагає українським дітям долати наслідки страшної війни, свідками якої вони стали. Валентина – членкиня Української спілки психотерапевтів, авторка книжок казок: «Привид онлайн», «Як Балетки пуантами стати мріяли», «Лисичка і Настя», «Містична історія: пригоди у Сорочинцях», «Країна, де живе той, кого не існує», «Сміливе черепашеня» та збірки поезій «Частинки серця квітами весни…».

Для створення образів авторка використовує 13-річний досвід роботи з дітьми віком від народження і до юнацтва. В основі її казок – професійні спостереження за розвитком дітей. «Казки порушують важливі теми, через легкі фантазійні образи створюють простір для обговорення фундаментальних питань дитини з дорослим доступною мовою», – розповідає Валентина.

Під час зустрічі ви не лише зануритеся в історію, яка заронить у серці надію і допоможе краще зрозуміти свою душу, а й поспілкуєтеся з авторкою, яка з радістю відповість на ваші запитання.

Модератор зустрічі – поетка, журналістка, резидентка Польського інституту літератури Юлія Бережко-Камінська.

Адреса: Kraków, Rajska 1. Вхід вільний.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я