Український аудіогід з’явився ще у двох музеях Швеції та Австрії — Зеленська

0

Аудіогіди українською мовою у межах проєкту першої леді Олени Зеленської запрацювали ще у двох світових музеях – музеї Нобелівської премії у Стокгольмі та в музеї імператриці Сісі (Єлизавети) у Відні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Президента.

У музеї Нобелівської премії у Стокгольмі відкрилася виставка «Речі, які змінили світ» з українським супроводом. На ній представлені 250 експонатів із колекції закладу, які подарували лауреати Нобелівської премії.

Також український аудіогід доступний у музеї імператриці Сісі. Серед понад 300 його експонатів – особисті речі дружини австрійського імператора Франца Йосифа. Відвідувачі також можуть побувати в апартаментах імператорського подружжя ХІХ сторіччя.

Таким чином, проєкт Зеленської з поширення української мови у провідних історичних та музейних пам’ятках світу втілений уже у 82 об’єктах 44 країн. Два нові аудіогіди впроваджені за підтримки посольств України в Республіці Австрія та Королівстві Швеція.

Як наголосила дружина Президента, це важливо як для українських вимушених переселенців у цих країнах, так і для самих країн, адже сприяє кращому діалогу культур.

«Перефразовуючи назву стокгольмської виставки, можна сказати, що мова теж змінює світ. І навіть у тяжкі часи дає йому порозуміння, а нам – розуміння самих себе», – резюмувала перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, у музеї Ван Гога в Амстердамі з’явився аудіогід українською мовою.

Фото: Nanaka Adachi

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я