В Австрії через 99 років знайшли картину Густава Клімта

0

У Відні знайшли портрет авторства австрійського художника Густава Клімта, який вважали втраченим протягом майже 100 років.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

Колись портрет належав єврейській родині Лізерів, заможних єврейських промисловців у Відні. На ньому зображена фройляйн Лізер, і востаннє його бачили у 1925 році. Його подальша доля невідома, але сім’я нинішніх власників володіє картиною з 1960-х років.

Юрист із питань мистецтва повідомив австрійським ЗМІ, що вони наразі не знайшли жодних доказів того, що робота була викрадена до або під час Другої світової війни.

Аукціонний дім Im Kinsky оцінює вартість картини у понад 54 мільйони доларів (42 мільйони фунтів стерлінгів) і називає повторне відкриття портрету «сенсацією».

«Картина такої рідкісності, художньої значущості та цінності не була доступна на артринку Центральної Європи протягом десятиліть», — йдеться в заяві Іm Kinsky.

Тепер портрет буде виставлений на аукціон 24 квітня від імені власників і правонаступників сім’ї Лізерів.

Це ґрунтується на Вашингтонських принципах — міжнародній угоді про повернення викрадених нацистами творів мистецтва нащадкам людей, у яких вони були викрадені.

Перед аукціоном картина буде представлена на різних міжнародних виставках, зокрема у Великій Британії, Швейцарії, Німеччині та Гонконзі, повідомили в аукціонному домі.

Мистецтво Клімта в минулому приносило величезні суми на аукціонах. У червні його «Дама з віялом» була продана за 85,3 мільйона фунтів стерлінгів, що зробило її найціннішим витвором мистецтва, коли-небудь проданим на аукціоні в Європі.

Як повідомляв Укрінформ, у бельгійському Антверпені поліція виявила у підвалі одного з будинків картини Пабло Пікассо й Марка Шагала загальною вартістю 900 тисяч доларів, що були викрадені з приватної колекції 14 років тому.

Фото: Auktionshaus im Kinsky GmbH

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я