В Естонії проходять одеські літературні дні

0

З 2 по 12 листопада 2022 року в Естонії проходять одеські літературні дні, в рамках яких проводяться зустрічі з письменниками Одеси та презентації їхніх книг.

Захід організовано у рамках співпраці міст-побратимів Одеси і Таллінна, а також літературних міст ЮНЕСКО – Одеси та Тарту.

Літературні дні Одеси в Естонії стартували з музею Лідії Койдули в Пярну. Тут відбулася презентація збірки дитячих письменників Одеси «Барабулька» та виставка персонажів із книг дитячих письменників (колекції іграшок у стилі гармошок Єлизавети Лісютіної).

Нові книги презентувала голова секції дитячих письменників Одеси, член Національної спілки письменників України Інна Іщук. Біоенерготерапевт Софія Нагорняк представила свою книгу «Відкрий душу ангелу світла» та колекцію старовинних рушників. 

У літературному місті ЮНЕСКО Тарту було організовано одеський вечір української культури. Захід проходив у лютеранській парафії для українців, які змушені були залишити свої міста та села у пошуках притулку в Європі. На вечорі звучали українські пісні, гостей частували одеськими стравами.

У Таллінні пройшли зустрічі з юними читачами центральної бібліотеки, яким була представлена дитяча література одеських авторів. На завершення книги було передано у дарунок бібліотеці.

Крім того, відбулися зустрічі з естонською письменницею Лооне Отс та редактором естонського журналу «ТАНЕКЕ» Ілоною Марцін.

Також одесити та бібліотекарі Таллінна обговорили можливості проведення круглих столів з одеськими бібліотеками та подальші плани щодо зміцнення літературного мосту дружби між Естонією та Україною.

Завершиться літературний тур у місті Пилву. 

omr.gov.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я