В Одесі можуть перейменувати вулицю на честь відомого румунського поета

0

Одну з вулиць міста можуть перейменувати на честь румунського поета Міхая Емінеску. Його ім’я включили до переліку нових потенційних назв топонімічних об’єктів Одеси. Про це йдеться у листі міського департаменту культури, який опублікував 6 лютого на своїй сторінці у Facebook голова румунської національно-культурної асоціації «Бессарабія» Анатолій Попеску.

Історико-топонімічна комісія Одеської міськради включила ім’я поета до списку, який можуть використати для нових топонімічних назв у місті.

Лист Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міськради. Джерело: Facebook/Anatol Popescu

Це вже друге звернення асоціації «Бессарабія» до міськради з пропозицією назвати вулицю на честь поета. У першій відповіді посадовці мерії назвали Емінеску «визначною постаттю румунської та молдавської літератури». Зі свого боку у товаристві зазначили, що митець є класиком румунської літератури, а його прив’язування до молдовської штучне та є частиною радянської політики денаціоналізації.

Михайло Кушнір
suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я