Публічні демарші підривають авторитет НСПУ

0

Нещодавно у Львівській письменницькій організації відбулося «Різдвяне правління». Це нова традиція, яку запропонував утвердити на майбутнє в. о. голови ЛОО НСПУ Олесь Дяк. Ідея була одностайно підтримана правлінням та багатьма іншими письменниками, які виявили бажання бути присутніми.

Якщо на «Останній сторінці» письменники зазвичай підбивають підсумки за рік, проводять чин нагородження найактивніших членів організації, виявляють повагу друзям і симпатикам Спілки, колядують, то на «Різдвяному правлінні»  вибудовуватимуть плани на рік, визначатимуть пріоритети, обговорюватимуть найпроблемніші ділянки літературного процесу задля їхнього обов’язкового вирішення тощо. Цього разу письменники зосередилися на інформаційному демарші вкрай незадоволеної діяльністю спілки Юлії Курташ-Карп, яка вже впродовж кількох місяців у фейсбуку необґрунтовано обмовляє, зводить наклепи, публічно ображає, звинувачує в несусвітніх злочинах   в. о. голови ЛОО НСПУ письменника Олеся Дяка. Стиль його керівної діяльності  Ю. К-К. порівнює з «чумою каральних загонів 33-го», називає «сучасним дикунством», а літературні заходи – «свинячими справами». Словом, підбурює до бунту.

Попри те, що на момент голосування кворум був відсутній через епідемію грипу і питання  взагалі не  ставилося про припинення членства  Юлії Курташ-Карп в НСПУ, члени правління таки вирішили проголосувати. Результати виявилися очікуваними: семеро визначилися радикально – за позбавлення Юлії Курташ-Карп членського квитка НСПУ, двоє – за оголошення догани з останнім попередженням, ще троє – утрималися. Жоден член правління та члени Львівської письменницької організації, які виявили бажання взяти участь в обговоренні проблеми, не виступили на захист протиправних дій Юлії Курташ-Карп.

Присутні на правлінні були одностайні: подібні публічні демарші лише  підривають авторитет нашої Спілки в суспільному просторі й нічого спільного з літературним процесом не мають.

Пресслужба Львівської обласної організації НСПУ  

Прокоментуєте?