В Україні пропонують замінити російський шрифт на зупинках

0

Київський графічний дизайнер Богдан Гдаль запропонував змінити російський шрифт «Іжиця» на зупинкових павільйонах України. Про це він написав на своїй твіттер-сторінці.

Шрифт «Іжиця» у 1988 році розробила Світлана Єрмолаєва. За словами Гдаля, шрифт використовують з початку 1990-х – він поширився Україною через «незнання і відсутність адекватних альтернатив».

Богдан Гдаль почав боротьбу з «Іжицею» ще у 2020 році. Він підписав меморандум співпраці з «Укравтодором», а далі почав генерувати український шрифт на основі шрифту «Вернигора». Цей варіант погодили. Проте компанія-виконавець знову замінила шрифт на «Іжицю» без узгодження макетів, але після втручання міністерства інфраструктури шрифт виправили.

«Поки що ця дорога єдине місце в Україні, де був свідомо змінений підхід до шрифту на зупинкових комплексах. У мене є свідчення, що на решті доріг тулять ту ж “Іжицю”. Але я цю тему не кинув. Буду тиснути далі. Просто війна призупинила ці процеси», — зазначив дизайнер.

Нагадаємо, за допомогою шрифту ZionTrain Slab Pro збирали гроші на потреби волонтерського медичного батальйону «Госпітальєри».

Зображення: twitter.com/viterzbayraku

chytomo.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я