В Україні за участю канадських експертів розробляють політику доступності культурних послуг

0

В Україні за участю експертів канадського проєкту SURGe розробляють політику доступності культурних послуг.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

“У Києві відбулася стратегічна сесія щодо розробки політики доступності культурних послуг в Україні”, — ідеться у повідомленні.

За словами заступника міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тараса Шевченка, який взяв участь у сесії, “тема безбар’єрності є однією з найважливіших в Україні. Адже під час повномасштабного вторгнення багато людей опинилися у ситуації, коли став необхідний інший рівень послуг, зокрема культурних”.

“Ми маємо забезпечити можливість для всього населення потрапити до театрів та закладів культури. Методологія, яку ми сьогодні застосовуватимемо для розробки політики доступності культурних послуг, є результативною, вона дійсно вирізняється від формально бюрократичного підходу”, — зазначив Шевченко.

Він подякував партнерам з уряду Канади та учасникам проєкту SURGe за підтримку у впровадженні політики безбар’єрності та гендерної рівності в Україні.“Ми сьогодні зібралися задля того, щоби обмінятися успішними кейсами з реалізації політики безбар’єрності, аби наші культурні послуги були дійсно доступними для різних категорій населення”, — підкреслила начальниця відділу з політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я МКІП Леся Хемраєва.

Під час заходу представники закладів культури та МКІП, а також експерти з безбар’єрності, серед яких — особи із порушенням зору, разом із партнерами розглянули засадничі принципи розробки документів за методологією управління, орієнтованої на результат.

Також учасники визначили зацікавлені сторони у доступності культурних послуг, обговорили проблеми у галузі безбар’єрності, на вирішення яких спрямовується державна політика, розробили стратегічні та операційні цілі за напрямами політики.

Як поінформували у МКІП, методологічна підтримка надається експертами проєкту міжнародної технічної допомоги “Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe).

Як повідомлялось, МКІП співпрацюватиме з урядом Канади у сфері популяризації української культури за кордоном та у боротьбі з російськими фейками.

Фото: МКІП

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я