ВІД КОМІТЕТУ З НАЦІОНАЛЬНОЇ ПРЕМІЇ УКРАЇНИ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

0

5 вересня ц.р. відбулось організаційне засідання за участю новообраних членів Комітету під головуванням Євгена Нищука. На засіданні ухвалили рішення оголосити термін прийому літературно-мистецьких творів на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2024 року з 14 вересня по 31 жовтня 2023 року.

Звертаємо увагу, що п.3 Указу Президента України від 28 липня 2023 року №454/2023 доручено: «Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка провести конкурс на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2024 року для відзначення видатних творів літератури і мистецтва, публіцистики і журналістики, присвячених героїчній боротьбі Українського народу під час збройної агресії Російської Федерації проти України.

Установити, що під час проведення зазначеного конкурсу положення абзацу першого пункту 3 Положення про Національну премію України імені Тараса Шевченка, затвердженого Указом Президента України від 3 березня 2016 року № 78/2016, щодо строку опублікування (випуску у світ) творів не пізніше як за півроку до їх висунення на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка, не застосовується».

Нагадуємо, що відповідно до Положення про Національну премію України імені Тараса Шевченка встановлено сім премій у таких номінаціях: література; літературознавство і мистецтвознавство; публіцистика, журналістика; музичне мистецтво; театральне мистецтво; кіномистецтво; візуальні мистецтва.

З переліком супровідних документів на висунуті літературно-мистецькі твори культурними інституціями можна ознайомитись на сайті knpu.gov.ua у розділі «Порядок висунення творів», отримати відповіді на питання, що стосуються процедури подачі: письмово, звернувшись за електронною адресою:

taras_kom@ukr.net, або усно, зателефонувавши: (044) 278-11-93, 270-59-49.

За пропозицією членів Комітету перший тур конкурсу на здобуття Національної премії 2024 року заплановано провести у третій декаді листопада 2023 року.

Секретаріат Комітету

Джерело: facebook.com/knpu.gov

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я