Відбулася презентація альманаху «Степ» №1-2 / 2021

0

Презентація альманаху «Степ» №1-2 / 2021 Кіровоградського обласного літературного об’єднання «Степ» імені Віктора Погрібного, яка відбулася в обласній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського, зібрала досить велику аудиторію. Це дійсно було свято і для авторів альманаху, і для читачів.

Альманах створений для підтримки письменників-земляків і видається для бібліотек області. Автори – і знані літератори, і початківці. Для декого вихід цьогорічного номеру був дебютом. У десяти розділах кожний читач знайде саме те, що його цікавить: шанувальники поезії поцінують громадянську та інтимну лірику 14 авторів, більшість із яких є лауреатами літературних конкурсів. Для любителів оповідань знайдуться твори з цікавими сюжетами. Учителі зможуть використовувати твори письменників рідного краю, які вміщені в розділі «Письменники – дітям». Учнів музичних шкіл і студентів музичних коледжів зацікавлять нариси з книги про композиторів Ольги Полевіної, рукопис якої став переможцем «Молодої КороНації» в 2020 році. Для тих, хто бажає опанувати майстерність перекладу, – детальний розбір варіантів перекладу вірша Осипа Мандельштама, виконаний кількома авторами, у статті Оксани Грановської «Обережно – переклад». Вони також можуть самі оцінити якість перекладів віршів відомого на Кіровоградщині поета Валерія Гончаренка, виконаний  Олександром Архангельським (з української), і перекладів із грецької, англійської, латини поетів різних епох, який зробив Назарій Назаров.

Ураховуючи, що в альманасі надруковані твори 27 авторів, захід тривав близько двох годин. Авторів запрошувала до мікрофона голова літоб’єднання Ольга Полевіна. Літераторам було чим поділитися зі слухачами, але час летів швидко. Заступник директора департаменту культури і туризму Людмила Тищенко зауважила, що альманах «Степ», який видається з 1958 року, відкриває нові імена, що згодом стають відомими не тільки в нашому регіоні. Робота літоб’єднання, якому цього року виповнюється 82 роки, – велика справа, це не тільки пам’ять про письменника Віктора Погрібного, який очолював літоб’єднання протягом 48 років. Це дійсно «широкий степ, трави якого підіймаються все вище і вище». Бібліотекарі міста й області розповіли, що альманах читабельний, його охоче беруть відвідувачі. І те, що редакційній раді на місцевому матеріалі вдалося шляхом редагування і суворого відбору творів створити якісне видання, – велике надбання колективу авторів.

 Ольга Полевіна

Джерело: fb.watch.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я