Відбулася презентація книжки «Рік лютневої люті»

0

2 червня у відділі краєзнавства обласної книгозбірні імені Дмитра Чижевського відбулася презентація книжки «Рік лютневої люті», яку нещодавно випустило обласне літературне об’єднання «Степ» імені Віктора Погрібного.

До видання ввійшли вірші, оповідання, есеї та хроніки воєнної тематики. Це щоденники із зони бойових дій, публіцистичні та ліричні роздуми про причини війни та довічне горе людей, літопис подій, думок, переживань та сподівань, якими українці жили від лютого 2022 року й живуть до сьогодні.

Збірка «Рік лютневої люті» віддрукована у видавництві «Імекс-ЛТД» (м. Кропивницький), містить 152 сторінки.

Це вже шоста книжка, яку випустило літоб’єднання за останній рік. Автори – люди з багатим життєвим досвідом, які володіють Словом. Цінність цієї книжки насамперед у тому, що мовою художнього твору передані емоції, думки нашого воєнного сьогодення, значущі дрібниці, які згодом зітруться з пам’яті. Уся ця безцінна інформація закарбована навічно в художніх творах.

«Мій обов’язок як голови літоб’єднання – зберегти написане авторами, – говорить Ольга Полевіна. – Якщо книжки не буде в бібліотеках, то можна вважати, що її не було. Рукописи, нажаль, горять – ще й як горять!.. Хто знає, скільки художніх творів не отримало людство через те, що рукописи не були опубліковані? Сподіваюся, що наша книжка як Свідок Часу буде цікава читачам».

Бібліотека ім. Д.І.Чижевського

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я