Відбулася зустріч із дніпровськими письменниками

0

23 грудня 2021 року у стінах Придніпровської державної академії будівництва та архітектури вперше за історію вишу відбулася зустріч із дніпровськими письменниками, членами Дніпропетровської обласної організації Національної спілки письменників України.

Ініціаторами заходу стали голова ДОО НСПУ, публіцист, журналіст, телеведучий, дослідник української діаспори в США Фідель Сухоніс, адміністрація вишу ПДАБА та Первинний осередок «Просвіта України» Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка ПДАБА.

До зустрічі радо долучилися викладачі кафедри українознавства, документознавства та інформаційної діяльності, очолюваної Лесею Баранник, представники Студентської ради і Ради молодих учених ПДАБА. Спеціальним гостем зустрічі став консул Бразилії у Дніпрі Олег Василенко та ректор Дніпровської духовної семінарії Православної церкви України протоієрей Сергій Нарольський.

Модерувала захід голова Первинного осередку «Просвіта України» Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка ПДАБА, кандидатка філологічних наук Лариса Богуславська.

Під час зустрічі присутні познайомилися з творчістю сучасних дніпровських письменників, членів ДОО НСПУ, поетів Анатолія Шкляра та Оксани Ігнатенко, романіста Володимира Кільченського, що завітали до затишної аудиторії ПДАБА. Завдяки новітнім технологіям до заходу долучилися також представниці «Кабінету молодого автора» на Дніпропетровщині активістка Євгенія Яворська та координаторка Марія Дружко.

Вони поділилися інформацією про роботу ДОО НСПУ з обдарованою молоддю і запросили літераторів-початківців до творчої співпраці у новому році. Свої твори представила співробітниця ПДАБА, заступниця декана економічного факультету з виховної роботи, кандидатка історичних наук Валентина Бабенко. Будуючи плани на майбутнє, у дружній розмові консул Олег Василенко запросив присутніх долучитися до популяризації нещодавно створеного ютуб-каналу «Просвіта TБ».

Отож, вітаємо гостей та організаторів передноворічного заходу і бажаємо, щоб усе заплановане збулося в прийдешньому 2022 році.

Марія Дружко

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я