Відбувся Третій міжнародний фестиваль ронделя «На берегах Альти»

0

 

З 11 по 12 травня у Борисполі відбувся Третій міжнародний фестиваль ронделя «На берегах Альти». Захід проводиться за ініціативи голови Асоціації поетів-ронделістів України Боровка М.М. та підтримки Бориспільської міської ради проводиться щороку у травні.

Цьогоріч фестиваль був приурочений до Днів Європи в Україні. У літературному кафе «Шапка Мономаха» поети-ронделісти з усіх куточків України читали свої поетичні рядки, а також спілкувалися зі своїми колегами, ділилися планами на майбутнє та презентували нові видання своїх збірок. 12 травня поети провели незабутні творчі зустрічі зі школярами та здійснили екскурсію містом. Оглянувши виставку народної майстрині з вишивки Ніни Ігнатенко «Моє розбарвлене буття» у Міському будинку культури, ронделісти розпочали літературно-мистецький форум «У ронделя сонячному колі», на якому нагородили переможців літературного конкурсу Асоціації поетів-ронделістів України Івана Гайворона (за рондель «Беру на себе все, бо я мужчина») і Ніну Ігнатенко (за рондель «Багатомовне братство, браво, біс»).

Вітальні слова учасникам фестивалю пролунали від міського голови А.Федорчука і голови Національної спілки письменників України М.Сидоржевського. Свої власні ронделі до уваги присутніх презентували поети-учасники Асоціації, також зі сцени пролунали ронделі мовами народів світу. Українські обрядові та сучасні пісні у захоплюючому театралізованому дійстві представив вокальний ансамбль «Оріяна».

 

Джерело: http://borispol-rada.gov.ua/

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я