Відомий американський письменник став почесним доктором університету в Харкові

0

Тімоті Снайдер став почесним доктором Харківського національного університету імені В. Каразіна.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» написав міністр освіти України Оксен Лісовий, передає «Думка».

«Тімоті Снайдер – не лише видатний історик сучасності, а ще й справжній друг України. Саме з його праць безліч людей про всьому світу відкрили для себе Україну, нашу правдиву історію та цінності, які ми поділяємо та захищаємо у війні з російською ордою. Сьогодні у стінах МОН команда Каразінського університету вручила професору Тімоті Снайдеру відзнаку Почесного доктора університету. Вдячний професору Снайдеру за його послідовну підтримку України. Безцінно, коли інтелектуали такого рівня вступають у боротьбу на нашому боці. У єдності переможемо», — написав Лісовий.

Довідка. Тімоті Снайдер (народився 18 серпня 1969, Огайо) – американський історик та письменник. Професор Єльського університету. Фахівець з історії Східної Європи та, зокрема, історії України, Польщі, росії. Займається переважно історією XX століття. Дослідник націоналізму, тоталітаризму та голокосту. Дійсний член НТШ-Америка. Володіє українською мовою, вивчив за один рік.

У монографії «Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним» Снайдер обґрунтував тезу про те, що нацистський та радянський режими знищили близько 14 млн мешканців на території України, Польщі, Білорусі, країн Балтії та в західних областях росії.

У 2020 році була перекладена українською фундаментальна праця для розуміння України і її ролі в сучасній світовій геополітиці «Шлях до несвободи: росія, Європа, Америка».

Фото: фейсбук Оксена Лісового

dumka.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я