Вийшов друком другий випуск чесько-українського часопису для дітей та юнацтва “Незабудки”

0
692

У 2020-му році вийшов друком для юних читачів 40-сторінковий 2-й номер ІІ-го 2020-го року видання міжнародний незалежний чесько-український літературний часопис для дітей та юнацтва “Незабудка”.

В “Незабудці” (№ 2, 2020 р.) надруковані вірші і літературні казки сучасних українських народних письменників: Юлії Драгун (с. Новоселиця, Тячівський р-н, Закарпатська обл.), Івана Дубініна (м. Черкаси), Ірини Мацко (м. Кошиці, Словаччина) та Олега Павліва (м. Прага, Чехія).

Теж у “Незабудці” (№ 2, 2020 р.) надруковані вірші і оповідання класичних українських народних письменників: Олени Пчілки і Миколи Вінграновського.

Окрім того “Незабудка” (№ 2, 2020 р.) доповнена статтею про Міжнародну образотворчу виставку “Лідіце 2019”, котра проходила в Національному технічному музеї Чеської Республіки і до якої були залучені юні мистці з України й рецензіями та анонсами українських книг для дітей та анонсами журналів для дітей української діяспори, котрі виходили і продовжують виходити друком.

Наповнена добірними творами для дітей та пізнавально проілюстрована “Незабудка” (№ 2, 2020 р.) буде цікавою і пізнавальною для юних читачів в Україні і для юних читачів української діяспори в Чехії, Словаччині та інших країн світу, де компактно проживає національно свідома українська діяспора.

Редакція “Незабудки”

Світлина: Обкладинка “Незабудки” (№ 2, ІІ-й рік видання, 2020 р.)

Джерело: «Українська літературна газета»

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я