Виставки «Марія малює. 100 невідомих творів Примаченко» та «Поліна Райко. Зникоме» в Українському Домі продовжено

0

Виставку «Марія малює. 100 невідомих творів Примаченко» та виставку-документ «Поліна Райко. Зникоме» в Українському Домі продовжено до 17 вересня.

Інтерес до виставки «Марія малює. 100 невідомих творів Примаченко» не спадає усі два місяці її експонування. Щоб більше киян та гостей столиці встигли її побачити, повернувшись із відпусток, а також познайомитися з феноменом талановитої художниці-наївістки Поліни Райко – обидві виставки продовжено до 17 вересня.

На виставці представлені сто картин легендарної художниці, адже ці твори з приватної колекції київського мистецтвознавця Едуарда Димшица раніше ніколи не виставлялися. Велику частину експозиції становлять роботи, що стали реакцією художниці на пережите: війну, загибель коханого на фронті, окупацію, бої за Київщину та післявоєнні злидні, Чорнобильську трагедію. Поруч зі знайомими нам образами фантастичних істот та квіткових декоративних панно у картинах акцентується тема боротьби добра і зла, в якій добро незмінно перемагає.

 Виставка-документ «Поліна Райко. Зникоме»

Поліна Райко – художниця, знакова представниця наївного мистецтва, чиї малюнки ставлять поряд з геніальними роботами Марії Примаченко і Катерини Білокур. Її будинок в Олешках, оздоблений настінними розписами, — справжній символ вразливості культури. 6 червня 2023 року російські загарбники підірвали Каховську ГЕС, спричинивши затоплення прилеглих територій. Унікальні розписи Поліни Райко повінь знищила майже повністю. На виставці-документі «Поліна Райко. Зникоме» будуть представлені архівні фотографії, відеоінсталяція, фільми про художницю, плакати від провідних українських ілюстраторів.

Графік роботи: Вт-нд, 11:00-19:00,

Понеділок – вихідний.

Спільний квиток на виставки «Марія малює. 100 творів Примаченко» і «Поліна Райко. Зникоме»:

повний – 100 грн, пільговий – 50 грн (для школярів та студентів).

Вхід вільний для: пенсіонерів, дітей до 7 років, осіб з інвалідністю 1-2 групи, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, учасників бойових дій, учасників АТО та членів їхніх родин, військовослужбовців строкової служби, працівників музеїв, членів Національної спілки художників України, власників членських карток CIMAM, ICOM, AICA (за наявності дійсних посвідчень).

day.kyiv.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я