З приводу смерті відомої українсько-бразильської письменниці і перекладачки Віри Вовк Секретаріат НСПУ висловив співчуття родині та друзям померлої

0

Секретаріат Національної спілки письменників України із глибоким жалем повідомляє, що 16 липня в далекім Ріо-де-Жанейро перестало битися серце Віри Остапівни Вовк –  української та бразильської письменниці, літературознавця, прозаїка, драматурга, перекладачки та науковиці, лауреата численних літературних премій, а також премії ім. Тараса Шевченка за 2008 рік, учасниці Нью-Йоркської поетичної групи.

Віра Вовк була щирим другом України. Вона допомогла на літературній стежині дуже багатьом українським письменниками, аби вони повірити у власні сили і силу слова.

Її потужна,осяйна, багатогранна літературна творчість, яка ввібрала в себе джерела українського фольклору і поєднала їх із сучасним модерним баченням світу, завше посідатиме одне з чільних місць в українській культурі.

Українська література, без перебільшення, втратила велета духу, полум’яного патріота і борця за незалежність України.

Із тих жахливих втрат, які зараз має Україна, – ця одна з найбільших, тому що обірвала напнуту дужу струну українського слова у далекій Бразилії.

Нехай Вам буде Царство Небесне і земля пером, шановна Віро Остапівно! У наших серцях Ви залишаєтеся назавжди тим незгасним світлом, яке зігріватиме нас!

Висловлюємо співчуття родині та друзям померлої.

Секретаріат Національної спілки письменників України

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я