За крок до повноліття: поетично-прозова добірка учасників Арт-спільноти «ПЕРЕХРЕСТЯ». Лютий-березень 2019

0

Після гучного велелюдного святкування #ПЕРЕДПОВНОЛІТТЯ, себто 15-ї річниці, студійне життя арт-спільноти «Перехрестя» увійшло у звичне річище, і, хоч свято заступили будні, а веселощі, вгамувавшися, поступилися місцем щоденній копіткій роботі, наші зустрічі, як і завше, насичені цікавим  спілкуванням (у тому числі «творами мистецтва», передусім – літературними), наснаженим енергетичним обміном та живими емоціями.

Аби ділитися творчими знахідками з колегами та всіма зацікавленими, за підтримки оновленого Прес-центру НСПУ, започатковуємо традицію своєрідних творчих звітів шляхом публікації «перехрестянських» поетичних та прозових творів, найкращих із тих, що звучали під час наших зустрічей.

Тож пропонуємо вам вибране з озвученого та обговореного на початку сезону 2019 року (лютий—березнь), буквально за крок до «повноліття» арт-спільноти, яке припадає на квітень. Як і склад учасників, добірка досить строката і неоднорідна за жанрами, тематикою, рівнем майстерності і навіть мовою оригіналу (крім україномовних, до вибраного за лютий-березень увійшли твори двома іноземними мовами). Серед представлених поетичних текстів – зразки різних літературних напрямків: від критичного та магічного реалізму до модерних, неомодерних і постмодерних творів. Цікавий, як на мене, жанровий склад поезій: від традиційних силабо-тонічних віршів (довільного розміру й обсягу) та зразків «жорсткої» класичної форми (зокрема, сонетів) – до верлібрів. Щодо тематичної та настроєвої палітри так само панівною є ознака «розмаїтості»: тут і власне лірика (в тому числі – інтимна та філософська), і урбаністика, і дошкульні іронічні спроби.А єдиний на цей раз прозовий твір тяжіє до жанру фентезі.

Поетична добірка «перехрестян» опублікована в розділі «Поезія» на сайті НСПУ.

В розділі «Проза» опубліковано твір Марії КУЛЕШОВОЇ «Брати».

Вікторія Осташ, очільниця арт-спільноти «Перехрестя»

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я