Забутий роман німецького письменника став бестселером через 79 років після смерті автора

0

Забута книга німецького письменника Ульріха Олександра Бошвіца стала бестселером через 79 років після смерті автора. Роман «Пасажир» розповідає про спробу втечі від нацистського режиму.

«Пасажира» вперше опублікували в США та Великобританії у 1939 та 40 роках відповідно, але незабаром роман зник із полиць і більше ніколи не перевидавався — про нього просто забули.

У 2018 році про цю книгу видавцям нагадала племінниця Бошвіца.

«Як тільки я її прочитав, зрозумів, що це дуже важлива книга», — каже німецький редактор Пітер Граф. Він упевнений, що роман, написаний понад 80 років тому, містить важливе повідомлення для сучасного суспільства, яке не поспішає допомагати біженцям. Так само, як багато років тому людство спершу проігнорувало те, що відбувалося з євреями.

Роман отримав схвальні відгуки критиків та увагу аудиторії, а минулого тижня потрапив до десятки найбільш продаваних книг Великобританії. Про це повідомляє «BBC».

Книга була написана за кілька тижнів після подій, відомих як «Кришталева ніч» (або листопадові погроми) — спалах масового насильства проти євреїв у Німеччині та Австрії у листопаді 1938 року.

У творі Ульріха Олександра Бошвіца «Пасажир» ідеться про єврея, який, як і автор, намагається уникнути агресії нацистського режиму. Бізнесмен на ім’я Отто ван Сільберманн почув, як у його двері стукають гітлерівські вояки, і, запхавши гроші у валізу, назавжди залишив рідний дім. Разом із дружиною вони пересідають із потяга на потяг у спробах утекти якомога далі.

Сам Ульріх Олександр Бошвіц покинув країну трьома роками раніше, після прийняття антисемітських законів. Письменник помер у 1942 році, коли німці знищили човен, на якому він плив. Йому було лише 27.

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я