Захід перейшов на новий рівень підтримки України після перемоги під Києвом – лауреатка Пулітцерівської премії Епплбаум

0

Протягом останніх тижнів стався переломний момент щодо допомоги західних країн Україні, не в останню чергу тому, що українці продемонстрували, які цінності для них є важливими, вважає письменниця та історикиня, лауреатка Пулітцерівської премії 2004 року Енн Епплбаум.
Про це вона сказала 8 травня під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», передає кореспондент видання «ГОРДОН».

«Відбувся контрнаступ у Київській області й далі. І люди і в Сполучених Штатах, і в Пентагоні, і в Білому домі говорили: а що далі, чи дійсно ми продовжуватимемо таку підтримку на такому рівні, чи ми перейдемо до іншого рівня?.. І тоді я відчула, як і багато інших, що потрібно наполягати на перемозі», – розповіла вона.

Епплбаум зазначила, що протягом останніх двох-трьох тижнів стався переломний момент щодо допомоги Україні, зокрема, Захід почав надавати нові типи озброєння та вчити українців їх використовувати.

«Перемога України важлива не лише для України, а й для світу теж, для всіх нас. Я маю на увазі – для тих, хто живе у Вашингтоні, Берліні, Варшаві чи Стокгольмі», – сказала історикиня.

Епплбаум наголосила, що українці продемонстрували, що для них важливими є і універсальні цінності, і націоналізм, і ліберальні цінності, і громадянський патріотизм.

«Ми бачимо, що люди різних релігій, різних національностей, різних етнічних груп об’єдналися», – зауважила вона.

На думку Епплбаум, перемога для України означає її суверенітет, коли Україна сама вирішує, де її історичні кордони.

«І та Україна, яка в безпеці від подальшого вторгнення Росії», – додала вона.


gordonua.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я