Закарпатці передали переселенцям у Словаччину твори українських та іноземних класиків

0

Про це повідомляє прес-служба Ужгородської міськради.

Книжки запросило Посольство України у Словацькій Республіці. Літературу збирали Закарпатська обласна рада у співпраці з комунальними закладами ради — Закарпатською обласною бібліотекою для дітей та юнацтва та Закарпатською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Ф. Потушняка.

Отож, сьогодні для Недільної української школи, що у столиці Словаччини Братиславі, передано художню літературу. Це — близько 360 примірників на різну тематику та для різного віку: твори українських та іноземних класиків Т.Г.Шевченка, Л.Українки, О.Гончара, П.Мирного, О.Вишні, Джека Лондона, Майн Ріда, Едгара По, Марка Твена, Вальдемара Бонзельса, Вільяма Барроуза, казки та поезії, сучасна література: «Гаррі Поттер» Джоан Роулінг та інші видання.

Література призначена для дітей переселенців, які наразі перебувають у Словаччині, дозвіллям та розвитком яких і займається саме Недільна школа. Участь у цій акції взяв і департамент освіти і науки Закарпатської ОВА та освітні заклади Ужгорода. Зібрану ними літературу, а це близько 450 книг, сьогодні спільно з облрадою передано до Братислави.

goloskarpat.info

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я