Закарпатські фотомитці представили у Румунії фотовиставку «Українська світлина 2021»

0

На початку ХХІ століття людство переживає відповідальний період своєї історії, який можна охарактеризувати як фінальний етап панування спотворених цінностей. Віра, самопожертва й духовний стан воїнів світла тримають наріжний камінь глобального протистояння світла і темряви.

Україна та українці у війні  проти «імперії зла» виборюють своє право на існування, створюючи оновлену реальність. Культурний фронт цієї війни тримають і митці-світлинотворці – українські фотографи й фотохудожники. 

Спілка фотохудожників Закарпаття, у рамках презентації «Української фотографічної платформи», створеної за підтримки Українського культурного фонду, 19 жовтня представила в м.Орадя (Румунія) фотовиставку «Українська світлина 2021».

Потужною зброєю на інформаційному фронті у війні проти агресора постала масштабна експозиція з 72-х світлин 33-х українських фотографів, яку організувала асоціація «ЕвроФотоАрт» – давній партнер ТС «Спілка фотохудожників Закарпаття».

Виставка відбувається у співпраці між двома Виставковими центрами Міжнародної федерації фотомистецтва  (FIAP) – Карпатським центром в Ужгороді (Україна) та «ЕвроФотоАрт» в Ораді (Румунія).

Експозиція в Румунії триватиме до 18 листопада 2022 року, повідомив Закарпаття онлайн експерт Українського культурного фонду Володимир Ньорба.

zakarpattya.net.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я