Запрошуємо вас на онлайн-презентацію книжки “Бунтарки: нові жінки і модерна нація”

0

Запрошуємо вас на онлайн-презентацію книжки “Бунтарки: нові жінки і модерна нація” 23 лютого, у вівторок, о 19 годині за Києвом! Трансляція відбуватиметься на сторінці “Смолоскипа” у Facebook. Про це повідомляє smoloskyp.org.ua.

Видання, зроблене у співпраці з Представництвом Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні, є збіркою біографічних есеїв про знакових українських письменниць другої половини ХІХ та початку ХХ ст.: Ірину Вільде, Марка Вовчка, Грицька Григоренка, Ольгу Кобилянську, Наталю Кобринську, Уляну Кравченко, Олену Пчілку, Наталю Романович-Ткаченко, Людмилу Старицьку-Черняхівську, Надію Суровцову, Лесю Українку та Софію Яблонську. У книжці – багато цікавих біографічних деталей та загальне осмислення творчості авторок.

На презентації своїми міркуваннями про канон жіночого письма поділяться упорядниця книжки професорка «Києво-Могилянської Академії» Віра Агеєва, дослідниці й авторки есеїв Ірина Борисюк, Оксана Пашко, Олена Пелешенко, Ольга Полюхович та Оксана Щур.

У розмові також візьмуть участь Анна Довгопол, координаторка програми «Гендерна демократія» Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні, директор видавництва «Смолоскип» Ростислав Семків та директорка книгарні «Смолоскип» Ольга Погинайко.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я