Житомир: свято для юних літераторів

0

У Житомирі відбувся гала-концерт обласного літературного фестивалю-конкурсу «Обрії душі». Про це пише golos.com.ua.

Це свято художнього слова вже третій рік поспіль об’єднує талановиту творчу молодь регіону. Засновниками та ідейними натхненниками проекту є вчителі словесності з обласного центру Ірина Лубківська, Олена Вісковатих та Людмила Власенко (на знімку).

Цьогоріч свої прозові та віршовані твори на конкурс надіслали майже 120 школярів і студентів віком від 10 до 20 років із різних куточків Житомирщини. Їх оцінювало авторитетне журі: голова обласної спілки письменників Світлана Гресь, народна артистка України Ірина Шинкарук, поетеса Наталія Чісліна, літературознавець Володимир Білобровець та очільниця клубу словесників «Світоч», переможниця конкурсу «Учитель року-2015» Людмила Лінкевич.

— Викладати свої думки на папері дітей мотивує саме життя. Їм хочеться бути почутими, і вони ніби малюють картини словом. Коли ми читаємо їхні роботи, іноді думаємо, що перевершити їх неможливо: настільки вони є професійними, — розповідає Ірина Лубківська. Організатори зазначають, що отримали численні звернення від мешканців інших областей, котрі прагнуть долучитися до фестивалю, тому сподіваються, що незабаром їм удасться вивести цей творчий проект на всеукраїнський рівень.

Особливістю «Обріїв душі» щороку є тепла атмосфера і відсутність переможених. Під час гала-концерту всіх учасників фестивалю відзначили дипломами та нагородили подарунками від меценатів, які допомогли влаштувати юним митцям справжнє свято.

Оксана ЛУК’ЯНЕНКО

Фото зі сторінки конкурсу «Обрії душі» у фейсбуці

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я