12-13 вересня відбудеться Всеукраїнський фестиваль історичної пісні та поезії «ШАБЕЛИНА»

0

Всеукраїнський фестиваль історичної пісні та поезії «ШАБЕЛИНА» організовується з метою популяризації давньої та новітньої історії України, створення сюжетів героїчних постатей у пісенній та поетичній творчості, підтримки сучасної української пісні та поезії історичного спрямування.

Місце щорічного проведення пов’язане з іменами двох українських героїв різних епох, які народилися на Львівщині — гетьман Петро Сагайдачний, уродженець с. Кульчиці Самбірського району, та один з організаторів Січових Стрільців Андрій Мельник, народжений у селі Воля Якубова.

Одним із лейтмотивів фестивалю є гасло: «Єднаймося зі сходу – до заходу!».

Фестивальне дійство відбуватиметься в унікальному за своїм географічним ландшафтом місці – зоні зеленого туризму «Слобода Раковець» на околиці Волі Якубової. Основна цільова аудиторія – молодь! Саме тому серед учасників фестивалю – відомі сучасні рок-гурти, виконавці, а серед глядачів – представники скаутських організацій, молодіжні активісти, талановита юнь Львівщини, для якої буде проведено майстер-класи з естрадно-виконавського та літературного мистецтва, які проведуть відомі гості фестивалю.

Програма «ШАБЕЛИНИ» передбачає:

два кількагодинних концерти за участі відомих музикантів, співаків, поетів із різних регіонів України;
історичні пісні, вірші, виставка художників на історичну тематику;
історичні реконструкції подій часів Сагайдачного та Мельника;
вечірню ватру з локацією «Тіні незабутих предків», що збере в коло поетів, які мають у своїх творах історичні сюжети, оповіді про українських героїв.

Засновник фестивалю, автор ідеї та мистецького бренду — ТОВ «Готельно-санаторний комплекс «Карпати», м. Трускавець.

Співорганізатори: Державний комітет телебачення і радіомовлення України, Львівська обласна рада, Львівська ОДА, Дрогобицька районна та міська ради Дрогобицької ОТГ, Трускавецька міська рада Трускавецької ОТГ, Національна спілка письменників України, Громадська спілка «Музичний батальйон», Творча спілка «Асоціація діячів естрадного мистецтва України», меценати та благодійники.

Більше інформації буде висвітлено на офіційній сторінці фестивалю.

Коли: 12-13 вересня;
Де: село Воля Якубова, козацька «Слобода Раковець» (Львівська обл., Дрогобицький р-н).

Джерело: facebook.com/musicbattalion

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я