Американський письменник подарує картини Херсонському художньому музею

0

Американський письменник-фантаст Чарлі Маріно подарує Херсонському обласному художньому музею картини із власної колекції. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Письменник написав листа Херсонському музею, в якому зробив пропозицію подарувати картини з власної колекції та закликав поціновувачів мистецтва долучитися до його ініціативи.

«Я як давній любитель мистецтва вирішив подарувати Херсонському музею декілька творів із власної скромної колекції. Це не так уже й багато від мене одного, але я мушу вірити, що багато хто з нас має такі твори, але мало хто в наших родинах оцінив би їх дорожче, ніж їхня грошова вартість. Чи не приєднаєтесь ви до мене, коли вторгнення буде придушено й у вільній Україні знову запанує мир, відклавши один-два твори, які у вас є»,  написав Чарлі Маріно.

Американець зі своєї колекції надішле роботи нідерландського олійного живопису на дереві 1700 років від Кемпа:

  • акварель від американця Ч.Г. Ітона,
  • пара на пергаменті від Лі,
  • пастель, слов’янська дівчина в розквіті юності від українського художника.

Що відомо

  • 23 травня озброєні чоловіки в цивільному завітали до Херсонського художнього музею, які заявили про «інвентаризацію» колекції.
  • 19 липня близько 11 години військові рф захопили Херсонський художній музей і призначили свою «директорку».
  • 1 листопада російські окупанти пограбували художній музей у Херсоні. 3 листопада поліція почала розслідувати справу, яку відкрили за фактом пограбування військовими рф цінностей Херсонського художнього музею.
  • 7 листопада, на сторінці у Facebook Херсонського художнього музею, адміністрація виклала пост про те, що картини, викрадені з військовими рф, «засвітилися» у Центральному музеї Тавриди у Сімферополі.

Фото — Одна з картин, яку американський письменник Чарлі Маріно планує передати Херсонському художньому музею (Фото: Чарлі Маріно/Facebook)

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я