Бібліотеки і школи отримають безкоштовну дитячу книжку із захисту довкілля

0

Днями вийшла книжка для дітей 6-10 років про захист довкілля «Еко-історії для моїх маленьких друзів» молодого письменника, голови ГО «Екологічна нація», киянина Богдана Красавцева.

«Еко-історії для моїх маленьких друзів» — це вісім казок про вирішення екологічних проблем України, які представлені через фантастичні сюжети й позитивні образи героїв. Збірка навчає любові до природи й дає поради, куди здати вживані батарейки, чому необхідно сортувати пластик, як протидіяти змінам клімату тощо.

Богдан Красавцев

Особливістю книжки є унікальні ілюстрації, які виконала сестра письменника Олена Мухіна, а також професійний переклад англійською мовою.

Книжка розповсюджуватиметься безкоштовно в бібліотеках та школах країни в рамках одного з проєктів громадської організації «Екологічна нація» за підтримки державних і місцевих органів влади.

Спочатку книжка з’явиться у дитячих бібліотеках і школах столиці. Далі проєкт має охопити регіони. У планах автора — щоб кожна школа і дитяча бібліотека України отримали примірник видання. Для цього необхідно подати заявку на електронну адресу: kybkolo@gmail.com.

Мета проєкту — поширити екологічний світогляд серед дітей і привернути увагу мас-медіа до екологічних проблем. Завдяки співпраці з німецьким агентством із розвитку GIZ книжка побачить світ першим накладом 1000 примірників, а завдяки підтримці англомовного видання Kyiv Post, «Еко-історії для моїх маленьких друзів» дійдуть до низки шкіл у регіонах.

«Мені дуже кортить робити світ кращим. Завдяки цій книзі я прагну об’єднати довкола ідеї захисту довкілля юних громадян і разом із ними втілювати екологічні проєкти. Також вірю, що «Еко-історії для моїх маленьких друзів» знайдуть своїх читачів будь-якого віку», — зазначає Богдан Красавцев.

Окрім паперового формату, видання буде доступним для безкоштовного скачування в електронному. 

«Кабінет молодого автора НСПУ«

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я