Болгарію з літературним турне відвідав український письменник Іван Андрусяк

0

Відбулося літературне турне до Болгарії відомого українського дитячого письменника Івана Андрусяка, який на зустрічах із болгарськими читачами та дітлахами української громади у Софії та Пловдиві представив свої книги «Третій сніг» і «28 днів із життя Бурундука», що нещодавно вийшли болгарською мовою.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України у Болгарії.

Зазначається, що для Андрусяка це були перші закордонні презентації для іноземної аудиторії.

Також український письменник узяв участь у заходах однієї з найбільших літературних подій у Болгарії – фестивалю «Пловдив читає».

«Під час зустрічі в українській дипустанові Посол України Віталій Москаленко, директор болгарського видавництва «Персей» Пламен Тотев і письменник Іван Андрусяк обговорили подальші кроки та проєкти, спрямовані на популяризацію української класичної та сучасної літератури у Болгарії», – повідомили в посольстві.

Літературне турне відбулося на запрошення болгарських видавництв «Персей» та «Ізіда» та було широко висвітлено в болгарських ЗМІ.

Нагадаємо, у Національному музеї «Земля та люди» у Софії відбувся українсько-болгарський літературний вечір, під час якого свої твори представили відомі українська поетеса, письменниця і драматург Анна Багряна та болгарський письменник, поет і перекладач Димитр Хрістов.

Фото: Посольство України у Болгарії

Джерело: ukrinform.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я