Буковина. Учні з гірського району виграли мовний челендж

0

Конкурс «Українська мова важлива» проходив з 1 по 20 квітня. Упродовж 20-ти днів учасники челенджу публікували свої авторські творчі роботи у соціальних мережах під хештегом #HUMANМарафон. Про це пише golos.com.ua.

Соціальні мережі – фейсбук, інстаграм, тікток — заполонили патріотичні відео, малюнки та тексти на тему важливості рідної мови, виготовлені конкурсантами.

У результаті освітня компанія «HUMAN» отримала 398 творчих робіт зі всіх куточків України, а також із Донецької та Луганської областей. Але саме учасники з Чернівецької області здобули перемогу в номінації «Авторський вірш». Ними стали Марія Малиш та Максим Слижук, учні 3-го класу Довгопільського ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

Діти зняли відеоролик, у якому декламували авторські вірші, грали на традиційних українських інструментів та показували простори Чернівецької області. Переможці зізнаються, що у підготовці відео їм допомагали їхні родини, а також учителька. За перемогу у номінації учасники отримають ноутбук від компанії «HUMAN».

«Я дуже люблю рідну мову – мелодійну, красиву, неповторну. Мені подобається читати книжки сучасних українських письменників. Хочу, щоб українським словом пишався не тільки я, а й цілий світ! За допомогою таких конкурсів, можна розповісти цілому світові про те, яка красива і неповторна наша рідна мова», – діляться своїми враженнями переможці «HUMANМарафон» Максим Слижук та Марія Малиш.

«Ми щоденно переглядали нові роботи конкурсантів та зрозуміли, що обрати лише трьох переможців — ми просто не можемо. Адже всі роботи виявилися для нас знаковими та зачаровували своєю щирістю, патріотичністю та творчістю. Тому було вирішено збільшити кількість переможців шляхом додавання 5-ти спеціальних номінацій та відзначення 30-ти кращих робіт», – розповіли в пресслужбі освітньої компанії «HUMAN».

Сергій СУЛИМА

Фото надане дітками-переможцями

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я