Цілісінький день з Іриною Вільде!

0

5-го травня, на вродини геніальної  Ірини Вільде у залі літературної слави Львівської обласної організації Національної спілки письменників України відбулася церемонія нагородження переможців Літературної премії імені Ірини Вільде.

Свої нагороди отримали Віталій Запека з Полтави, Олег Поляков із Києва, Сергій Гупало з Ківерців, що на Волині, та Галина Лицур-Щадей із Долини Івано-Франківської області.

Вручали – лавреати Національної премії імені Тараса Шевченка письменник Роман Горак – чи не найбільший дослідник життя і творчості Ірини Вільде та голова журі Премії Галина Пагутяк. 

Модерував – керівник Проєкту, заслужений діяч мистецтв України Олександр Дяк.

Але перед тим була вранішня молитва, запалення свічок та покладання квітів на могилі славетної авторки «Сестер Річинських», екскурсія літературними стежками історичного скансену  «Личаківський цвинтар», знайомство з відомим знавцем історії Львова,  ученим  Петром Радковцем – екскурсійний променад центральною частиною міста.

Відтак – вручення нагород і почастунок (мовби від самої Ірини Вільде) її традиційно улюбленою стравою картоплею в кожушках із квашеною капустою і не тільки…

Усі залишилися задоволеними!

Олександр Задавура – член  Національної спілки журналістів України

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я