Для роботи на деокупованих територіях потрібні кілька тисяч людей зі сфери культури — Карандєєв

0

Кадровий резерв сфери культури для роботи на деокупованих територіях України має налічувати кілька тисяч людей.

Про це т.в.о міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв сказав в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна», передає Укрінформ.

«В оновленій структурі міністерства утворений підрозділ, уповноважений займатися питаннями відновлення і культурної деокупації. Його фахівці працюють над формуванням кадрового резерву. Ми повинні бути готові на той момент, коли потрібно буде організовувати роботу культурних інституцій, організовувати роботу системи культури вже з готовими кадровими пропозиціями. Цих людей ми готуємо. Багато хто з них вже знає про те, куди вони хочуть поїхати. Переважно ми спираємося на переселенців, які мають бажання повернутися на свою малу батьківщину і продовжити роботу у сфері культури», — сказав Карандєєв.

За його словами, це мають бути працівники, які готові приїхати і одразу здійснювати роботу щодо відновлення української тематики в репертуарах театрів, на книжкових полицях у бібліотеках, у роботі клубів.

«Ми розраховуємо на те, що кілька тисяч таких спеціалістів нами мають бути зібрані в базі даних і підготовлені. Вони мають розуміти, в який регіон вони поїдуть, знати цей регіон, вивчити його потреби, розуміти, що їм треба буде зробити, якими алгоритмами діяти. І мова йде не тільки про працівників закладів культури, а й представників влади, зокрема, працівників відділів культури в районних адміністраціях, в територіальних громадах», — додав Карандєєв.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово окупованих територіях України наразі залишається понад 20 тисяч пам’яток культури національного та місцевого значення.

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я