Глава МЗС Литви: Україна сама встановить умови війни та миру

0

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс про заклики до України розпочати переговори з рф на невигідних для неї умовах — це не повинно виходити із західних столиць. 

Як повідомляє «Укрінформ», про це повідомляє Delfi.

«Мені здається, що це тиск на Україну – скласти зброю чи припинити наступ на окупаційні сили не на їхніх умовах», – сказав Ландсбергіс.

Він підкреслив, що це реакція «на формулювання деяких західних лідерів, що звучать, про те, що, можливо, необхідно припинити вогонь і почати переговори». За його словами, умови для закінчення війни «мають бути створені в Україні». «Вони скажуть, коли для них закінчиться війна, скільки вони мають намір продовжувати воювати, яких результатів потрібно досягти, які цілі вони ставлять перед собою. Це не повинно виходити із західних столиць», – сказав Ландсбергіс.

Раніше цього місяця президент Франції Еммануель Макрон заявив, що росії та Україні доведеться провести переговори для досягнення миру і що «приниження» рф не сприятиме мирним зусиллям.

Як повідомляв «Укрінформ», напередодні латвійський прем’єр-міністр Криш’яніс Каріньш заявив, що єдине вирішення повномасштабної війни, що йде з 24 лютого, — це перемога України і поразка росії. Будь-який інший варіант потенційно може дати росії час і можливість для відновлення і переозброєння своїх сил, щоб «розширювати свою уявну імперію».

ukrinform.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я